Angelina

Angelina Portrait

Als fotograaf is het bijzonder prettig om met Angelina te werken. Ze combineert haar outfits zelf, of improviseert met attributen die voorhanden zijn en de combinaties die dat oplevert zijn altijd op z’n zachtst gezegd memorabel. Ik geloof dat ik haar nooit twee keer in dezelfde outfit heb gezien. Dat is op zich niet verwonderlijk bij drags. Wel uniek is dat haar looks zo ontzettend kunnen verschillen.

Ze heeft een bijzonder breed gevoel voor esthetiek. En een goed gevoel voor overstatement in fashion. Misschien wiselt het wel eens maar ik geloof dat ze zichzelf (in drag tenminste) als een Bear Queen ziet. Voor wie niet weet wat een Bear Queen is, moet eerst begrijpen wat een Bear is en daar is een mooie Wikipedia pagina voor: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bear_(homocultuur)

Agelina poseert ook als man en beschrijft zich dan als een ‘chubby model’. Met een activistische inslag. Blind en doof voor kritiek vecht zij voor acceptatie van natuurlijke lichaamsvormen. Een paar kilo meer mag de pret niet drukken en daar heeft ze natuurlijk gelijk in.

Toen fotograaf Erwin Olaf zijn tanden zette in clichématige schoonheidsidealen, was Angelina een voor de hand liggende keuze. Een levend kunstwerk, zonder meer.

HvdK

Geef een reactie